bunga

Ahad, 29 Mac 2009

SILA TERLIUR SEKALI LAGI..

huhu..tengah hari ni aku masak udang galah da..pagi tadi abang pi market..bli udang galah..sekilo RM20..murah tak?~lalala..tu yang best nya dok Bagan Serai ni..~lalala..abang kata udang ni nak tumis skali ngan sayur kacang ..simple jer..tapi ttp meletup..

BESAR2 UDANG GALAH NI..SEDAP..SEDAP..HUHU..

SKALI DENGAN SOTONG GORENG BEREMPAH DAA..~LALALA..


Simple jer aku masak hari ni..3 orang makan jer..tu pun ada g balance dang nyer..malam satgi leh wat udang goreng tepung..sungguh menjilat jari..

KAWAN2KU..SILA..SILA...JEMPUT MAKAN...

18 ulasan:

Audio berkata...

PErghhhhhh sedap nyerr rupa udang galah tuu *guLPp* :|
Kat sini punya lah payah nak dapat seafood camtu :(

~~zuraiwan~~ berkata...

fuhh....mmg terliur dh ni naurah...kak mmg suka udang galah...sedapnye..

Sayanghasni @ Yus berkata...

memang sedap lauk ko hari nie...

tapi aku tak suka makan udang galah..dah jemu...dulu abah aku suka mancing udang nie kat Mawai, Kota Tinggi...masak kari daaa
sotong still my favourite...
esspecially kalau masak 'itam'..
alah..yang tumis ngan hirisan lada, bawang, halia and air asam jawa. sotong tu aku tak buang cecair yang hitam tu...

arnirina berkata...

walawweeiii...

diniedinar berkata...

wahh..udang galah kat perak murah kot..kat tlk intan rmh mil pun selalu beli udang galah bila ank menantu balik sebab murah & fresh dr sg perak..hmmm yummy!!

naurah makwa berkata...

audio:
kat Dubai takder ker?cian u..takper la..tengok jer pun dah lepas rindu..huhu..

naurah makwa berkata...

sayanghasni:
..dakwat itam kat sotong tu leh makan ker?baru naura tau..tak pahit ker?

naurah makwa berkata...

kak arni:
huhu..sila-sila..

naurah makwa berkata...

kak zuraiwan:
naura pun..tapi takleh makan selalu..alah..t naik ruam..

naurah makwa berkata...

diniedinar:
yup..kat cni murah@dekat ngan sungai and laut..belakang umah naura ni sungai kerian..serammm..

CoNniE berkata...

wooohoo.. seafood.. sdp nye...

Cho Zila berkata...

>>salam.
>>bestnyer udang galah.. lama dah tak makan kat sini takutpun nak beli.. akak kat kampung selalu gak sebab duk tepi sungai perak memang mewah..
>>gorengpun sedap!!
>>sori lama tak merempit kat blog naurah makwa ni..

naurah makwa berkata...

cho zila..huhu..dok kat sungai mmg jenuh la makan udang..

naurah makwa berkata...

connie:
tak terkata sedapnya..bukan udag jer,masakan pun sedap..pandai betoi orang yang masak tuh..huhu

Idida Aziz berkata...

besar2 udang , mmg murah ler..mmg terliur nengoknyer

naurah makwa berkata...

idida aziz:
yup..busar..busar..terliur takper..jangan meleleh okeh..huhu,.

Mz_Rizaliza berkata...

salam kenalan ... seronok baca blog naura. kite link kat blog kite yer !!

naurah makwa berkata...

Mz_Rizaliza:
thanks a lot..jom kenal2